0
Menu

Voor- en nadelen van een fixie?

Een fixie kopen is soms een lastige keuze. We zetten hier al voor en tegens voor je op een rijtje!

Voordelen fixie:

Een fixie is een zogenaamde Single Speed fiets. Dit houdt in dat er geen versnellingen op de VYDZ zitten (de All Black G3 uitgezonderd, daarover later meer). Zonder versnellingen hoef je je niet druk te maken over doorschakelen of kettingen die er snel af vallen. Het onderhoud van een fixie is een stuk minder dan bij een gewone fiets. Daarnaast heeft Single Speed fiets een terugtraprem. Makkelijker kan niet!

Doordat er geen versnellingen op een fixie zitten is de fiets erg lichtgewicht. Hij is dus makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld de trein of je appartement van 3-hoog. Parkeren in een fietsenflat is ook geen probleem meer. Door het lichte frame is fietsen een stuk aangenamer: je vliegt echt over de straten. Je hebt geen versnellingen die je helpen om steile stukken te beklimmen en moet echt op je benen vertrouwen. Ook nog eens goed voor je spieren dus!

De Single Speed van VYDZ zijn erg hip! Elke variant heeft bepaalde kenmerken en zorgt ervoor dat jij écht opvalt in het verkeer. Een fixie complementeert je stijl. Of je nu voor de urban variant gaat of voor een opvallend kleurtje: niemand kan meer om je heen met één van onze strakke design. Bekijk ook deze blog om te kijken welke van onze VYDZ’en bij je past.

Nadelen fixie:

Woon je dichtbij de afsluitdijk of moet je hele verre afstanden fietsen is een klassieke fixie niet ideaal. Doordat er geen terugtraprem en versnellingen op je fixie zitten maakt dit hem niet zo geschikt voor langere afstanden met veel wind. Het is een echte urban fiets. Echter… met onze All Black G3 mét versnellingen worden langere afstanden wel een stuk makkelijker. Dit zou een goede optie voor je zijn.

Heb je een slechte conditie en hou je liever van wat meer comfort. Ook dan is een fixie niet ideaal. Door het lichtgewicht is het zadel minder comfortabel dan de meeste fietsen. Een fixie moet echt bij je passen, maar kijk wel uit: once you go fixie, you never go back! 😉

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *