0
Menu

Met deze 9 tips wordt je fiets nooit meer gestolen

VYDZ.nl Met deze 5 tips wordt je fiets nooit meer gestolen

Daar sta je dan. Even vraag je je af of je zelf abuis bent, ‘Ik had mijn fiets toch hier neergezet?’. Dikke vette pech, maar de realiteit dringt al snel tot je door: mijn fiets is gestolen. Een fietsendief is er met je fiets vandoor gegaan en dat is flink balen! Om de kans op diefstal van jouw toffe VYDZ te verkleinen, geven wij een aantal hele handige en waardevolle tips.

Zet je fiets goed op slot 

Wist je dat er in Nederland ruim 300 fietsen per dag worden gestolen? Dat vraagt om goede anti diefstal fiets tips die het fietsendieven lastig maken om jouw fiets te stelen. Allereest is het belangrijk om je fiets goed op slot te zetten. Dat lijkt een schot voor open doel, maar ook bij het simpelweg op slot zetten van je fiets zijn er meerdere tips die je goed kunt toepassen.

Gebruik meerdere sloten

Er zijn namelijk dieven die zich specialiseren in één specifiek slot. Alle fietsen met dat slot zijn voor hen een makkelijk prooi. Door minstens twee verschillende soorten sloten te gebruiken, maak je het deze dieven al behoorlijk wat lastiger. De kans dat ze jouw fiets laten staan, zal hierdoor vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een stevig ringslot in combinatie met een ketting- of kabelslot (zie ons ABUS Iven slot). Deze sloten kun je het beste gebruiken om het frame van je fiets vast te zetten. Fietsen zonder frame wordt namelijk knap lastig. Je kunt er ook op letten of het slot dat je koopt het ART-keurmerk draagt. Hoe meer ART-sterren een slot heeft, hoe hoger de preventieve waarde van het slot en hoe beter hij dus beschermt tegen diefstal.

Je zadel als slot

Sommige dieven hebben het alleen op zadels gemunt. Fietszadels zijn namelijk geld waard. Nu wil je natuurlijk niet elke keer dat je je fiets ergens neerzet met gereedschap aan de gang om je zadel te demonteren en vervolgens je fietszadel overal mee naartoe zeulen. Daar is iets heel tofs op bedacht! Het innovatieve SEATYLOCK is een zadel met ingebouwd vouwslot in één. Je klikt ‘m los, vouwt ‘m uit, zet je fiets op slot én je zadel is ook meteen veilig. Slim!

Fietsslot zonder sleutels

Wat ook wel tof is om te weten, is dat er innovatieve sloten op de markt zijn waarbij je geen sleutels meer nodig hebt. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Bluetooth-technologie maakt dit mogelijk! Je koppelt het fietsslot met je smartphone (of tablet) en met een druk op de knop zet je je fiets op slot of haal je deze van het slot af. Nooit meer zoeken naar sleutels en geen gehannes om de sleutel in het slot te krijgen. Het is zelfs mogelijk om alerts te ontvangen als iemand probeert je fiets te stelen. Verdraaid handig dus!

VYDZ.nl Met deze 5 tips wordt je fiets nooit meer gestolen

Zet je fiets ergens aan vast

Heb je de mogelijkheid om je fiets ergens aan vast te maken? Zeker doen! Een vast object maakt het voor dieven onmogelijk om je fiets op te tillen en ermee weg te lopen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsenrek of een brug. En wil je het ze helemaal lastig maken, zet je fiets dan vast met ons ABUS Bordo slot. De kop van dit slot kan niet worden gedraaid en daardoor kan hij niet uit zijn cilinder springen. Gebruik je een kettingslot, dan is het altijd raadzaam om het voorwiel en het frame vast te zetten aan bijvoorbeeld een paal. Een kettingslot is vaak 80 centimeter of langer en kan daarmee door het frame en het wiel van jouw VYDZ.

Het ventiel als troef 

Wat veel mensen niet weten is dat het ventiel een belangrijke troef is om ervoor te zorgen dat fietsendieven een fiets laten staan. Zeker op fietsen waar een standaard ringslot zit. Als je het slot tussen de spaken zet waar ook het ventiel zit, is het vrijwel onmogelijk voor dieven om het slot open te breken en het ventiel heel te laten. Het gevolg wanneer ze het toch proberen: een lekke band en daarmee kan en wil niemand fietsen. Die dief zal het dus wel uit zijn hoofd laten om jouw fiets te stelen!

Ken(merk) je fiets

Bij het kopen van een VYDZ sta je er misschien niet direct bij stil, maar het is belangrijk om je fiets te (her)kennen. Maak bij aankoop een aantal duidelijke foto’s en schrijf aspecten als kleur, merk én framenummer op. Een andere handige tip is om je fiets te laten voorzien van je eigen postcode en huisnummer. Door deze in je fiets te graveren, vergroot je de kans dat jouw fiets wordt teruggevonden. In veel gemeentes wordt het graveren van fietsen zelfs gratis aangeboden. Een kleine moeite met veel plezier dus! Informeer bij jouw eigen gemeente naar de mogelijkheden.

Fiets pimpen met accessoires

Dat in het oog springende accessoires ook een goed middel zijn om dieven op afstand te houden, is een feit. Hoe opvallender, hoe beter! Voorzie jouw fiets van zeer herkenbare details, zoals verlichting. De Monkey Light M232 is daar een mooi voorbeeld van. Deze innovatieve fietsverlichting trekt alle aandacht! En dat is nou precies wat fietsendieven niet willen. De RVS anti diefstal riem om de Monkey Light heen zorgt er daarnaast voor dat het niet mogelijk is om de Monkey Light snel te demonteren. Het resultaat? Geen fiets gestolen!

Track je fiets op afstand

Met de moderne technologieën van tegenwoordig is het ook mogelijk om je fiets op afstand te traceren. Er zijn verschillende soorten GPS tracking volgsystemen die onopvallend geïnstalleerd kunnen worden in of op jouw fiets. Een aantal van deze tracking systemen werkt met een handige app. Via de app kun je de tracker activeren en je fiets opsporen. Pas natuurlijk wel op en waarschuw indien nodig tijdig de politie.

Wees fietsendieven dus te slim af en voorzie jouw VYDZ van een goed slot en opvallende accessoires. Neem daarvoor zeker eens een kijkje in onze webshop!

VYDZ

Deel dit bericht via:

You might also like

2 reacties

  1. Laatst werd mijn fiets gestolen en daarom heb ik een nieuwe fiets gekocht. Echter wil ik dat deze keer mijn fiets niet gestolen wordt! Wat een handige tip met het ventiel. Ik ga de volgende keer mijn ringslot altijd over het ventiel bevestigen bij het op slot doen. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *