0
Menu

Dit zijn de ideale landen om te fietsen in de winter

Fietsen in de winter

Sommige fietsers vinden het fijn om in winters weer te fietsen, maar de meeste fietsers missen de aangename weersomstandigheden van het voorjaar en de zomer in de winterperiode. Fiets jij ook het liefst in de fijne weersomstandigheden van de lente of in de zomer? Dan hoef je je fixie in de winter niet wekenlang of maandenlang op te bergen, maar kun je deze weersomstandigheden ook gewoon opzoeken. Wij vertellen je graag in welke landen je in de winter moet zijn als je in aangename weersomstandigheden van je VYDZ wilt genieten.

1: Spanje

Wil je niet te ver van huis, maar wil je wel in aangename temperaturen kunnen fietsen? Dan kun je richting Spanje trekken. Zeker in het zuiden van Spanja en op Mallorca zijn de temperaturen in de winter vrij aangenaam. Reken niet op temperaturen van 25 graden, maar rond de 15 graden is het vaak wel. Dit is misschien niet erg warm, maar het is wel warmer dan in Nederland en bovendien over het algemeen droog. Daarnaast kun je vrij gemakkelijk met de auto naar Spanje reizen, waardoor je je VYDZ goed mee kunt nemen.

2: De Canarische Eilanden

Wil je echt in lekker weer fietsen in de winterperiode, dan ga je naar een van de Canarische Eilanden. Zeker op Tenerife en Gran Canaria kun je heerlijk fietsen in de winter. Op deze eilanden is het ongeveer 20 tot 25 graden, regent het vrijwel niet en staat er niet veel wind. Je kunt ook naar Fuerteventura, maar hier waait het over het algemeen wat harder. Daarom is de gevoelstemperatuur hier wat lager.

3: Griekenland

In het zuiden van Griekenland kun je ook heerlijk fietsen in de winter. Het huren van een fiets is wat lastiger in de rustige winterperiode, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw fiets mee te nemen in het vliegtuig. Hier betaal je wat extra kosten voor, maar bij de meeste vliegmaatschappijen vallen de extra kosten reuze mee. Ook is Griekenland goed te bereiken met de auto, waardoor je ook naar Griekenland je eigen VYDZ mee kunt nemen.

4: Turkije

In Turkije is het niet warm in de winter, maar aan de Turkse kust kun je prima een fietsvakantie organiseren in de winterperiode. Reken niet op hoge temperaturen, maar reken op aangename temperaturen en veelal droog weer. In Turkije is warmer dan in Nederland en over het algemeen prima fietsweer.

5: Kaapverdische Eilanden

Tot slot kun je er ook voor kiezen naar de Kaapverdische Eilanden te gaan in de winter, om hier een bijzondere fietsvakantie te organiseren. Op de Kaapverdische Eilanden ligt de gemiddelde temperatuur vrijwel altijd rond de 30 graden. Ook laat het zonnetje zich iedere dag zien en regent het vrijwel nooit. Het eiland Sal is het meest toeristisch, maar dit eiland is vrij vlak en voor fietsers niet echt interessant. Je kunt beter naar de eilanden Boa Vista, São Vincente of São Nicolau als je lekker wil fietsen. Het meest groene eiland is Santo Antão, maar dit eiland is alleen per boot te bereiken. Ook is het eiland vrij bergachtig, al vinden sommige fietsers dit juist geweldig.

Ga jij deze winter naar één van de bovenstaande landen? Of blijf je gewoon doorfietsen in Nederland? Vergeet dan niet om de juiste fietsverlichting te bestellen. Wij wensen je veel VYDZ plezier toe!

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *