0
Menu

Hoe onderhoud je jouw VYDZ?

Onderhoud VYDZ

Wanneer je een VYDZ koopt wil je natuurlijk dat hij lang meegaat. Dat willen wij ook graag! Daarom zetten we voor jou een aantal onderhoudstips op een rijtje, zodat jouw VYDZ een lang leven is gegund.

Regelmatig onderhoud

Wanneer je VYDZ nat is geworden is het aan te raden om hem even droog te maken met een droge doek. Zo voorkom je roest. Daarnaast adviseren wij ook op je fixie droog op te bergen. Door hem niet te vaak bloot te stellen aan regen, verleng je zijn levensduur. Maak elke maand je VYDZ schoon met een sopje en droog na met een droge doek. Zo haal je het vuil er van af en ziet hij er bovendien weer blinkend schoon uit. Vergeet ook niet je ketting in te smeren met een kettingspray om roest te voorkomen.

Onderhoud tussen twee én acht maanden na aanschaf

Voer enkele maanden na aanschaf de volgende onderhoudswerkzaamheden uit:

• De bandenspanning controleren

• De wielmoeren controleren

• De remmen controleren en afstellen

• De kettingspanning controleren en afstellen

• De spaakspanning controleren en afstellen

• De crankbouten

• Balhoofd afstellen

• Speling in de naven afstellen

Onderhoud na één jaar

We adviseren om je VYDZ elk jaar naar een fietsenmaker om deze te controleren. Een soort APK maar dan voor je fixie. Hij zal op een erkende punten controleren en je VYDZ er weer top uit laten zien. Heb jij geen fietsenmaker voor fixies in de buurt? Kijk dan eens bij onze geselecteerde winkels. Door je VYDZ regelmatig een beetje aandacht te geven, blijft hij beter in vorm en zal hij je zo lang mogelijk plezier geven. Dit onderhoud kun je zelf uitvoeren, maar je kunt het ook laten uitvoeren bij een erkende fietsenmaker. Wanneer je niet goed zorgt voor je VYDZ zal hij gaan roesten of nog erger: kapot gaan. Dus take care! Mocht je vragen hebben over het onderhoud van je VYDZ kun je altijd contact met ons opnemen!

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *