0
Menu

Fixie kopen? Let hier op!

fixie bikes amsterdam, fiets kopen amsterdam, racefiets kopen amsterdam,

Waar moet je op letten bij het kopen van een fixie?

Een fixie is bedoeld voor fietsplezier. Snel, gemakkelijk en stijlvol. Wellicht ben jij aan het overwegen om een fixie aan te schaffen. Wij van VYDZ zetten graag een aantal tips voor jou op een rij. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat jij een goede keuze maakt. Ook jij moet optimaal kunnen genieten van een fiets, het is per slot van rekening iets wat je niet dagelijks koopt. Welke vragen gaan door jouw hoofd bij het kopen van een fiets? Met andere woorden, waar moet jij op letten bij het kopen van een fixie?

1. Bereken jouw framemaat

We willen voorkomen dat jij een fiets koopt die of te klein of te groot is. Bij een fixie is het van belang dat je de juiste framemaat voor jezelf uitzoekt. Deze maat wordt bepaald door de lichaamslengte. De voor jou geschikte framemaat kun je als volgt opmeten: 

Ga met de rug tegen de muur staan met de voeten twintig centimeter uit elkaar 
Meet de afstand vanaf het kruis tot aan de grond, dit is de binnenbeenlengte
Deze lengte in centimeters maal 0,66 is voor jou de juiste framehoogte
Twijfel je tussen twee framematen? Kies voor een sportieve fiets dan voor de lagere van de twee framematen.

 

2. Vraag jezelf af waarvoor je de fiets gaat gebruiken

Fietsen zijn in veel verschillende soorten en maten op de markt. En in vele verschillende modellen. Voordat jij een fiets gaat aanschaffen, moet je jezelf goed afvragen waar je deze voor gaat gebruiken. Misschien wil jij de fiets gebruiken voor het overbruggen van dagelijkse lange afstanden? Of heb je de fiets slechts nodig voor korte ritjes door de stad? Om op weg te gaan naar een feest of vrienden. De VYDZ is uiterst geschikt voor het laatste doel. Korte, snelle ritjes zijn gemaakt voor onze snelle modellen. 

 3. Wil je de fiets customizen?

Een fiets is persoonlijk en moet bij jou passen. Voor vele fietsers is dit de reden om een aangekochte fiets te verbouwen naar een nog hipper of sneller model. Uiteindelijk voelt de fietser zich dan nog meer thuis op zijn of haar fiets. Dit levert nog meer fietsplezier op. Van onze fietsen moet je weten dat deze te customizen zijn. Het zadel, het stuur en de wielen zijn allemaal te demonteren en zijn geschikt om te verwisselen met andere onderdelen. Kortom, je kunt jouw VYDZ ombouwen naar jouw eigen wensen. Bijvoorbeeld het stuur. Standaard is de VYDZ voorzien van een risebar. Dit is een rechte vorm. Een bullbar is een type stuur dat ook gemonteerd kan worden op de fiets. Dit stuur heeft de vorm van een stierenhoorn en is agressiever en actiever.

 4. Wie doet het onderhoud?

Een goede fiets verdient minstens zo goed onderhoud. Een fiets blijft simpelweg langer van waarde als regelmatig aandacht wordt geschonken aan de conditie. Vraag jezelf goed af door wie je het onderhoud wilt laten doen. Doe je dat zelf? Of heb je een handige vader die het voor jou kan doen? Of ken je een fietsenmaker waaraan je dat uitbesteed? De fixie van VYDZ heeft minimaal één keer per jaar onderhoud nodig. In het eerste jaar van gebruik nog meer. Kijk hier voor meer informatie

5. Wees bewust van de Flip flop naaf

Wat is een flip-flop naaf? Dat is een naaf met aan beide zijden schroefdraad. En wat is een naaf? Dat is het middelste gedeelte van een wiel, vanaf dit onderdeel worden de spaken naar de velg gespannen. De flip-flop naaf maakt het mogelijk dat je zelf kunt kiezen of je fixed gear of single speed fietst. De fietsen van VYDZ zijn niet voorzien van een flip flop naaf, maar van een naaf met terugtraprem. Wel zo veilig! 

6. Welke prijs wil ik betalen?

Fixies worden door vele merken geproduceerd. Oftewel, de markt is bezet met aanbieders in verschillende prijscategorieën. En ieder merk heeft haar eigen specificaties en haar eigen voor- en nadelen. VYDZ is niet de goedkoopste en niet de duurste. We staan voor een scherpe verhouding in prijs en kwaliteit. Een goedkopere variant wordt aangeboden door Troy. Duurdere varianten bijvoorbeeld door Pure Fix . Wij raden jou aan om de verschillende aanbieders te vergelijken. En maak dan lekker jouw eigen keuze. 

Wij wensen jou heel veel VYDZ plezier 🙂 

 

Deel dit bericht via:

You might also like