0
Menu

De 5 gaafste buitenlandse fietsroutes

De 5 gaafste buitenlandse fietsroutes

In Nederland zijn prachtige fietsroutes uitgestippeld, maar ook in het buitenland kun je heerlijk fietsen. Wil jij binnenkort een fietsvakantie in het buitenland organiseren, maar weet je nog niet zo goed welke route je wilt fietsen? Lees dan op deze pagina wat volgens ons de vijf gaafste fietsroutes in het buitenland zijn.

De Vélodyssée fietsroute

De Vélodyssée fietsroute loopt door een groot deel van Frankrijk en werd in het jaar 2013 nog verkozen tot Fietsroute van het Jaar. De route voert je niet alleen door groene weilanden, maar ook langs de Atlantische kust. Wil je tijdens het fietsen even pauze nemen om een frisse duik te nemen in het azuurblauwe zeewater, dan is dit zeker mogelijk. Er zijn diverse prachtige stranden te vinden op deze populaire fietsroute, waar je even heerlijk tot rust kunt komen.

De Fjells & Fjorden fietsroute

De Fjells & Fjorden fietsroute loopt door het zuiden van Noorwegen. Het is een route die goed bewegwijzerd is en door een echt ansichtkaartendecor loopt. Je komt door sneeuwvelden, maar je fietst ook langs prachtige fjorden. Om de hele route te kunnen volgen, moet je regelmatig met de veerpont prachtige meren over. Neem wel voldoende tijd om deze route te kunnen fietsen, want de complete Fjells & Fjorden fietsroute is maar liefst 1000 kilometer lang.

De Vennbahn Radweg fietsroute

Zoals de naam van de Vennbahn Radweg fietsroute al verklapt, loopt deze route door Duitsland. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat de fietsroute je over stilgelegde spoorwegen voert. De route volgt namelijk het tracé van de voormalige Vennbahn, over de Hoge Venen. Je fietst langs stille dalen, maar je moet ook regelmatig flinke beklimmingen maken als je de Vennbahn Radweg route volgt. Ook kom je langs leuke dorpjes, waar je even pauze kunt nemen met een drankje en/of een hapje. De totale afstand van de route is 125 kilometer.

Rond Het Kanaal in Engeland

De fietsroute Rond Het Kanaal is niet zo bekend, maar toch zeker de moeite waard. Deze route van 850 kilometer loopt van Harwich naar Plymouth en biedt je een prachtige mix van natuur en cultuur. Volg je deze route, dan kom je langs een groot deel van de kust die aan Het Kanaal ligt. Ook fiets je door bossen en weiden. De veelzijdigheid van de fietsroute maakt deze route erg bijzonder. Tip: plan wat meer tijd in om deze route te volgen, zodat je de vele bijzondere plaatsjes die je onderweg tegenkomt kunt verkennen.

De Caminho Português fietsroute

Tot slot is er nog de Caminho Português fietsroute, die door Portugal en Spanje loopt. Deze bijzondere fietsroute brengt je naar Santiago de Compostela in Spanje. De meeste mensen wandelen deze pelgrimsroute, maar je kunt de route ook fietsen. In dit geval ben je geen 27 dagen onderweg, maar ‘slechts’ 9 dagen. Fiets je deze route in de zomer? Houd dan rekening met hoge temperaturen in de middag. Een goede voorbereiding, onder andere door voldoende water en goede zonnebrand mee te nemen, is een must.

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *