0
Menu

7 redenen om vaker de fiets te pakken

VYDZ.nl 7 redenen om vaker de fiets te pakken

Dat fietsen steeds populairder wordt, snappen wij helemaal. Wie wil er nou niet op zo’n kekke VYDZ zitten? Precies! Met de wind door je haren verplaats jij je binnen no time van A naar B. Maar, wist je dat fietsen nog veel meer goede en bijzondere voordelen heeft? Als jij je afvraagt ‘Waar is fietsen goed voor?’, wij hebben de voordelen van fietsen voor je op een rijtje gezet. Wedden dat jij na het lezen van deze voordelen niet kunt wachten om op je tweewieler te springen?!

Voordelen fietsen

Wat ons betreft heeft fietsen alleen maar voordelen en dat zeggen we niet alleen omdat we dol zijn op de VYDZ, maar ook omdat het écht zo is. De fanatieke fietsers zullen het direct beamen. De voordelen van fietsen zijn niet te tellen op 1, óf zelfs 2 handen. Toch fietsen we de voordelen er graag even voor je in. Dat belooft wat!

Fietsen is gezond

Het meest gehoorde voordeel van fietsen is dat het super gezond is. En terecht! Bewegen is goed voor iedereen, van jong tot oud. Dus neus in de lucht en trap maar door op die pedalen, want tijdens het fietsen werk je direct aan je conditie. Een kwartiertje fietsen levert maar liefst 13% conditieverbetering op voor iemand die ongetraind is. Dat maakt de fiets een perfect hulpmiddel voor iedereen die iets aan sport wil doen. Je kunt rustig aan beginnen en na verloop van tijd steeds verder opbouwen. Hallo, uithoudingsvermogen! En wat dacht je van extra vetverbranding, het stimuleren van je spijsvertering en als klap op de vuurpijl het verbeteren van je weerstand. Stuk voor stuk pluspunten van fietsen.

Fietsen maakt je nóg slimmer

Pak je al regelmatig de fiets? Grote kans dat jij een stuk slimmer bent dan iemand die nooit de fiets pakt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat fietsen je slimmer maakt. Hoe dat kan? Door meer te bewegen, verhoog je de aanmaak van nieuwe hersencellen. En dan met name hersencellen die verantwoordelijk zijn voor je geheugen. Geniaal!

Fiets jezelf naar een promotie!

Werknemers die vaak de fiets pakken, ervaren minder stress en zijn een stuk gemotiveerder. Dat zou je niet verwachten, maar het is echt zo. Nog een pluspunt is dat fietsen je humeur verbetert en daar zijn je collega’s dan weer blij mee. Die promotie (inclusief forse salarisverhoging) is dus bijna in the pocket!

Fietsen is goedkoop

Waarom fietsen? Denk eens aan de benzinekosten die je uitspaart of het sportschoolabonnement waar je zoveel maanden aan vast zou zitten. Kassa! Pak je de fiets dan spaar je al dat geld uit voor andere leuke dingen. Een heerlijke (fiets)vakantie lijkt ons een prima spaardoel bijvoorbeeld! 

Snelle fietsers zijn blije fietsers

Dagelijks in de file staan, is nou niet echt het leukste wat er is. Dat fileleed kan jou gestolen worden. Achteraan in de rij aansluiten? Niet voor jou! Op de fiets rijd jij met een grote glimlach iedereen voorbij. Schijnt de zon? Die zonnestraaltjes pik jij gratis en voor niets mee. Ze zullen haast denken dat je op vakantie bent geweest! En laten we niet vergeten hoe wendbaar je met de fiets bent. Wordt er ergens gewerkt aan de weg? Daar zigzag jij mooi omheen! Eenmaal aangekomen op je bestemming profiteer je ook nog eens van het feit dat je niet lang hoef te zoeken naar een parkeerplaats. Win-win-win dus. Maar vergeet je fiets natuurlijk niet te beveiligen met een goed slot!

VYDZ Steel slot

Help het milieu met de fiets

Ook het milieu is je uiterst dankbaar. Geen schadelijke uitlaatgassen en dus geen onnodige vervuiling. Door het pakken van de fiets houdt je de luchtkwaliteit beter. Een kleine bijdrage misschien, maar alle beetjes helpen natuurlijk.

Fietsen is veelzijdig

Over de vele voordelen van fietsen raken we niet uitgepraat, maar eentje willen we nog graag belichten. Denk eens aan de veelzijdigheid van fietsen. Je kunt alleen gaan, maar ook samen (en goede gesprekken voeren) of zelfs met een heel fietsgroep. En waar je ook heengaat, je ziet zoveel mooie en leuke dingen. Ook die onontdekte plekjes die zorgen voor de mooiste verhalen.

Kies dus snel hier jouw favoriete kleur VYDZ en start met het verslinden van die kilometers!

VYDZ

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *