0
Menu

De 7 ergernissen van Nederlandse fietsers

Ergernissen Fietsers

Nederland is een echt fietsland. We stappen regelmatig op onze fiets of VYDZ en doen dit met veel plezier, maar toch ergeren we ons af en toe als we op de fiets zitten. Wat de zeven meest voorkomende ergernissen van Nederlandse fietsers zijn, lees je in dit artikel.

1. Jongeren die het gehele fietspad innemen

Het zijn vooral de jongeren die het gezellig vinden om met drie of meer personen naast elkaar te fietsen. Hierbij nemen zij het gehele fietspad in en dat is vervelend voor andere fietsers, zeker bij het inhalen. Dit is dan ook de nummer één ergernis van Nederlandse fietsers.

2. Fietsers zonder verlichting

Fiets je in het donker en kom je een tegenligger zonder verlichting tegen, dan zie je deze persoon pas op het laatste moment. Fietsen zonder verlichting is dan ook erg gevaarlijk, ook voor de fietsers die wel verlichting op hun fiets hebben. Dit gevaarlijke fietsgedrag is dan ook de tweede ergernis van Nederlandse fietsers. Overigens vindt niet alleen de fietser dit vervelend, maar komen automobilisten ook liever geen fietsers zonder verlichting tegen.

3. Slechte fietspaden

De meeste fietspaden in Nederland zijn netjes aangelegd en worden goed onderhouden. Moeten we een keer over een slecht fietspad rijden, dan zijn we direct geïrriteerd. We zijn het simpelweg niet gewend om op slechte fietspaden te moeten rijden. Het is dan ook niet zo vreemd dat dit de derde ergernis in de ranglijst is.

4. Mensen die de telefoon gebruiken op de fiets

Je mag je telefoon niet gebruiken in de auto, maar op de fiets mag dit (nog) wel. Fietsers die met hun telefoon bezig zijn, reageren niet goed op het verkeer om hen heen. Voor fietsers die netjes met beide handen aan het stuur fietsen, is dit een grote ergernis. Vooral het slingeren op de weg door het gebruik van de mobiele telefoon vinden veel fietsers vervelend.

5. Automobilisten die niet goed uitkijken

Nederlandse automobilisten zijn het gewend dat er veel fietsers op de weg rijden. Toch letten niet alle automobilisten even goed op. Automobilisten die niet goed uitkijken en fietsers regelmatig over het hoofd zien, zijn niet bepaald geliefd bij de Nederlandse fietser.

6. Brommers op het fietspad

Binnen de bebouwde kom mogen brommers niet op het fietspad rijden. Toch komt het regelmatig voor dat er een brommer hard voorbij komt op het fietspad. Veel fietsers vinden dit erg vervelend, zeker omdat het gemiddelde fietspad niet breed is. Daarom komt ook deze ergernis in de ranglijst voor.

7. Wielrenners

Tot slot ergeren veel fietsers in Nederland zich aan wielrenners. Zij willen vaak een bepaalde tijd fietsen en proberen zo veel mogelijk vaart te maken. Fiets je hen in de weg, dan kun je rekenen op hard roepen en flink bellen met de fietsbel. Zit je rustig op je fiets, dan kan dit zeker vervelend zijn. Ook houden wielrenners niet altijd rekening met de verkeersregels die in Nederland gelden. Door bepaalde regels te negeren, kunnen zij namelijk sneller fietsen. Zeker de wielrenners die de verkeersregels aan hun laars lappen, zijn niet populair bij de andere fietsers.

Wat is jouw grootste fiets-ergernis? 

Deel dit bericht via:

You might also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *